Wat is een B2B portal?

Een B2B portal is een beveiligde online webomgeving die jouw klanten, leveranciers, partners, dealers en/of resellers de mogelijkheid geeft om direct én 24/7 zaken met je bedrijf te regelen. Men spreekt van een B2B e-commerce portal als het voor de gebruikers mogelijk is om zelf producten en diensten te bestellen. Een e-commerce portal is vaak volledig gepersonaliseerd om cross sell en service te verhogen.

Wat zijn de voordelen van een B2B portal?

De grootste voordelen van een B2B portal op een rij:

 • Een persoonlijke online omgeving voor iedere zakelijke relatie;
 • Meer service door 24/7 bereikbaarheid en self service mogelijkheden;
 • Hogere omzet door gepersonaliseerde e-commerce;
 • API koppelingen met backoffice systemen mogelijk;
 • Besparing op operationele kosten.

“Een B2B online portal bevordert de klantloyaliteit.”

Roos van der Vuurst, Marketing manager
selfservice portal medewerkers portal | HybrIT

B2B portal software van HybrIT

De B2B portal software van HybrIT is uitgerust met standaard API’s die eenvoudig te koppelen zijn aan je CRM, ERP of WMS systeem.  Is er maatwerk nodig? Geen probleem: het online portal van HybrIT kan het allemaal.

Bedrijven worden steeds afhankelijker van online service en automatisering van administratieve processen. En zo snel als dat je concurrenten nieuwe producten aanbieden en orders afhandelen, zo snel wil (of moet) jij ook worden. Met de B2B portal software van HybrIT ben je verzekerd van een goedwerkend systeem. Niet alleen doordat ons platform oneindig uitbreidbaar en schaalbaar is, maar ook omdat we je business kennen. Via ons werk zie je welke bedrijven je al voor zijn gegaan.

Maximale kwaliteit

HybrIT bouwt al jaren online portals, met of zonder mobile app. We hanteren daarbij strikte richtlijnen.

Zo werken wij volgens de DevOps methode en hebben daarvoor een CI/CD ontwikkelstraat opgezet die we in een paar uur draaiende hebben bij aanvang van nieuwe projecten. Op deze manier:

 • Dwingen wij uniformiteit in de code af;
 • Worden unit- en integratietest automatisch uitgevoerd;
 • Is er een test coverage van <80%.

Deze CI/CD straten leveren wij ook als losse dienst. Meer over weten? Lees hier alles over onze Continuous Delivery dienst.

Wil je meer weten over onze kwaliteitspijlers? Lees alles over onze (technische) uitgangspunten bij de bouw van een portal.

Is jouw bedrijf klaar om een B2B portal te lanceren?

Van intake tot livegang staat HybrIT naast je. Ons uitgangspunt is de businesswaarde die het jouw bedrijf gaat opleveren. We hebben alle kennis in huis om de B2B portal software op ons HybrIT platform volledig uit te bouwen naar jouw wensen. Echter zijn wij wel kritisch op de return of investment. Maatwerk is prachtig, maar moet wel businesswaarde opleveren. Wij zijn zelf ondernemer en staan ook zo in het project naast jou.

Neem nu vrijblijvend contact op met één van onze experts via het onderstaand formulier of bel direct. We maken graag kennis met je.

“Een online portal B2B levert niet alleen gemak en service op, maar ook inzicht in klantgedrag en – behoefte die meetbaar is.”

Roos van der Vuurst, Marketing manager

De digitale oplossing bouwen

Let’s meet Requirements gathering Clickable demo - prototyping Delivery MVP DevOps Feasibility check Agile Development - building MVP LEES VERDER

De digitale oplossing bouwen

LEES VERDER

Let’s meet Requirements gathering Feasibility check Clickable demo prototyping Agile Development - building MVP Oplevering MVP DevOps

Ons werk

Hieronder vind je enkele voorbeelden van portal oplossingen die wij gebouwd hebben.

2023-08-09T13:54:08+02:00

BouwKennis

Klanten kunnen interactieve rapportages inzien (en direct aankopen) door in te loggen op hun eigen omgeving binnen het klantenportal van BouwKennis. Daarnaast zijn er geen handmatige acties meer nodig door de backoffice om rapportages te genereren.

Weten hoe je je goed voorbereidt op het ontwikkelen van een portal? Download dan de checklist.

Hierin lees je:

 • Wat de belangrijkste onderdelen van de businesscase zijn
 • Wat de non-functional requirements voor een portal zijn
 • Hulp bij de keuze tussen een standaard-portal en een portal op maat
AVG*

Check hier ons privacystatement.