House of Apps is onderdeel van House of Tenders, een specialist in aanbestedingen. House of Tenders doet projectanalyses, stelt risicodossiers op, geeft processen op een eenvoudige manier weer en ontwikkelt apps. Een totaalpakket om bedrijven te helpen bij het winnen van aanbestedingen. Zowel bedrijven uit de bouwsector als bedrijven uit de vastgoedontwikkeling behoren hiertoe. House of Apps versterkt een plan of projectvoorstel met een handige app, om zo de kans om de tender te winnen te vergroten.

“Na een wat mindere periode kunnen we weer lachen! Afgelopen periode hebben we hard gewerkt met ons team en partner HybrIT. Resultaat? We hebben onze Omgevingsapp 2.0 sterk verbeterd en gelanceerd! T R O T S op het resultaat en de functionaliteiten.”

Christian Kleijweg, Bedrijfsleider House of Tenders & House of Apps

Business vraagstuk

Google staat in 2021 alleen nog 64-bit apps toe in de Play Store. Veel 32-bit android Apps moeten daarom vervangen worden, zo ook de De Omgevingsapp van House of Apps. Voor HybrIT de uitdaging om deze app te updaten, de push notificaties te ontvangen en de mobile app ook in beheer te nemen.

 • Hoe kunnen we de Omgevingsapp up-to-date krijgen?
 • En hoe zorgen we ervoor dat de app vervolgens up-to-date blijft?

Het resultaat

Het resultaat na 4-5 weken is een up-to-date React Native versie van De Omgevingsapp. Met als eigenschappen: snel, eigen beheer over push notificaties en een gestructureerde omgeving waardoor de app alleen nuttige data opslaat. Daarbij brengt React Native de kosten voor het beheer van De Omgevingsapp naar beneden. Immers, je kunt met één set broncode voor zowel iOs als Android updates uitvoeren.

De Omgevingsapp

De Omgevingsapp wordt gebruikt door omwonenden van een grootschalig renovatieproject of bouwopdracht. Of door mensen die door werkzaamheden door een bepaalde straat, buurt of stadsdeel lopen, fietsen of rijden. Zo weet de omgeving waar ze aan toe zijn met overlast, omleidingen en het doel van de werkzaamheden. Minder irritaties, meer duidelijkheid.

Tevens maakt een bouwbedrijf meer kans om een aanbesteding te winnen als zij voorstellen gebruik te maken van De Omgevingsapp. Zo laat een bouwbedrijf betrokkenheid zien bij de belanghebbenden. Je laat omwonenden zien hoe het project eruit komt te zien, wat ze kunnen verwachten en hoe je als bedrijf overlast probeert te voorkomen. Ook sla je via de app bewonersbrieven en verkeersinformatie op, die ze makkelijk kunnen downloaden. Een omgevingsvriendelijk bouwbedrijf? Check en kom maar door met die aanbesteding.

House of Apps in bullet points

 • React Native
 • Push notificaties
 • Beheer en monitoring van de mobile app

“HybrIT is flexibel en schakelt snel. We hadden een beperkt budget en er werd goed meegedacht in de te spenderen uren en betalingstermijn. Daarnaast hadden we ook haast. De zaken zijn snel en naar tevredenheid opgezet. We kunnen HybrIT zeker aanbevelen bij andere ondernemers. Het team is prettig en denkt met je mee.”

Arjan van Leest, Eigenaar House of Apps.

De toekomst

Om er voor te zorgen dat de app ook in de toekomst optimaal blijft functioneren – zonder dat er weer een grote onderhoudsbeurt aan te pas hoeft te komen, blijven we de app maandelijks een paar uur nakijken en verbeteren. Win-win-win situatie voor de gebruikers (de omwonenden), de klanten (de bouwbedrijven) en voor de klant omdat zo de kwaliteit en betrouwbaarheid van de app altijd wordt gewaarborgd.

“De samenwerking met HybrIT heb ik als zeer prettig ervaren: betrokken, ervaren en kundige mensen die het klantbelang voorop stellen. We hebben in een korte tijd veel geregeld met elkaar. Hierbij was er constante en prettige communicatie. We zijn goed ontvangen, geholpen en er is met ons meegedacht om het proces zo snel en goed mogelijk af te ronden. Er zijn goede afspraken gemaakt die ook van beide kanten zijn nagekomen. Teamwork!”

Cristian Kleijweg, Business manager House of Apps.

Technische uitdagingen

 • React JS vervangen door Reactive Native
 • App opslagruimte optimaliseren
 • Refactoring van verouderde code
 • NPM code updaten
 • API op .NET bouwen
 • Push notificatie beheer aanpassen

“De case was een leuke uitdaging maar het updaten was wel veel werk. Soms liep het wat stroef omdat er weinig in de npm, GitHub of Stack Overflow communities te vinden was over de verouderde .NET documentatie. Soms was het net een doolhof. Als ik toch door de code heen had geploegd, gaf dat veel voldoening. Tevens gaf dat natuurlijk ook ruimte voor eigen innovatieve oplossingen. Ik ben nu zeker een stukje vertrouwder met React Native.”

Arjen A.B, Full Stack developer HybrIT

Share knowledge, build together

De reden waarom wij deze case met je willen delen is omdat we denken dat dit niet de enige app is die aan een goede onderhoudsbeurt toe is. Je app laten versloffen? Zonde! Wij helpen jou graag met updates in het framework. Wellicht is een paar uur per maand al voldoende investering. Ook als je de volledige hosting uit handen wilt geven, gaan we voor jou aan de slag. Neem dan contact met ons op.

Meer weten over HybrIT?

JS World Conference team HybrIT