Gazelle maakt al ruim 125 jaar fietsen en produceert op dit moment 250.000 (elektrische) fietsen per jaar. Gazelle verkoopt haar fietsen rechtstreeks aan consumenten, via dealers en webwinkels. Een groot Nederlands merk om trots op te zijn.

Business vraagstuk

Gazelle ondergaat een transformatie van een ‘klassieke’ fietsenfabriek naar een multi-platform verkooporganisatie. Als onderdeel daarvan is er een vernieuwde dealerportal (B2B) en een consumentenwebsite (B2C webshop) gebouwd. Vanuit beide websites moet een back-end verbinding naar het ERP systeem van Gazelle gerealiseerd worden.

Het resultaat

Een makkelijk schaalbaar en uitbreidbaar API led model in Mulesoft met een back-end verbinding naar het ERP systeem. Om te zorgen dat de websites actuele informatie hebben, worden er regelmatig data exports (van bijvoorbeeld producten, klanten en voorraad) vanuit het ERP systeem verstuurd via het Mulesoft platform naar een file server die gekoppeld is aan de websites.

In bulletpoints

  • Dealerportal (B2B) gebouwd
  • Consumentenwebsite (B2C) gebouwd
  • Integratie gebouwd met API koppelingen aan het ERP systeem

“Dit was mijn eerste Mulesoft project na vooral met Oracle integratie middleware gewerkt te hebben. Het ‘inwerken’ in Mulesoft liep erg soepel; het pakket voelt erg natuurlijk aan. De opstartperiode van integratieprojecten is vaak lastig. Dat komt omdat er dan nog allerlei randzaken geregeld moeten worden, zoals het inrichten van de omgevingen en de toegang van de integratielaag naar de verschillende partner systemen. Daarna is het altijd een uitdaging om van de verschillende type integraties een eerste story af te ronden. In dit geval ging het dan vooral om het ontsluiten van de berichten (hoe bouw je het bericht op, hoe wordt het verwerkt en wat zijn de specificaties voor het binnenhalen van het bericht?). Wanneer dat allemaal een keer gelukt is, kan eventuele achterstand vaak razendsnel ingelopen worden en kun je min of meer in cruise control richting het einde van het project. Once you’ve seen one, you’ve seen them all.”

Roemer Mooijman, Integration Specialist HybrIT

Meer weten over HybrIT?

JS World Conference team HybrIT