DevOps engineers werven

Een webapplicatie laten maken?

Een webapplicatie (ook wel: web-based application of webapp) is een stuk software dat werkt via je webbrowser en draait op een achterliggende webserver. Webapplicaties vormen een moderne variant op het installeren van een stand-alone programma op je eigen computer. Een webapplicatie zorgt ervoor dat je door een login een persoonlijke omgeving krijgt met functionaliteiten die aan jou toegewezen zijn met de data waar jij rechten voor hebt. Een webapplicatie is tevens geoptimaliseerd voor het gebruik op mobiele apparaten als smartphones en tablets. Ook op zo’n device krijg je dus de look, feel en gebruiksvriendelijkheid van een normale app. Waar je een website met name bekijkt, kan een webapplicatie deels bediend worden door de gebruiker; deze kan niet alleen data inzien en oproepen, maar meestal ook informatie aanpassen en toevoegen. Omdat dit vaak best een complex stukje techniek is, gaat het meestal om maatwerk webapplicaties. 

Lees hieronder meer over webapplicaties laten maken.

Welke webapplicaties laten maken?

Webapplicaties zijn er in diverse soorten en maten. Ze kunnen een breed en divers scala aan functies vervullen. Onderstaande voorbeelden van webapplicaties geven een goede indruk van wat er zoal mogelijk is.

Waarom een webapplicatie laten maken?

Het ontwikkelen, maken en gebruiken van maatwerk webapplicaties levert organisaties diverse voordelen op. We zetten de belangrijkste benefits op een rij.

webapplicatie laten maken code snippet

Uitdagingen bij webapplicatie ontwikkeling

Bij het ontwikkelen van een goede webapplicatie krijg je onherroepelijk te maken met een aantal uitdagingen. 

  • Veiligheid en privacy zijn enorm belangrijk in een tijd waarin AVG-proof zijn een must is en cyberaanvallen frequenter en gesofisticeerder worden.
  • Een applicatie moet ook robuust genoeg zijn om goed en snel te blijven functioneren als veel gebruikers haar tegelijkertijd gebruiken.
  • Een applicatie moet ook kunnen communiceren met andere applicaties en systemen d.m.v. goede koppelingen (API’s).
  • Zorg voor een logisch opgebouwde paginastructuur die het makkelijk maakt om makkelijk door de verschillende onderdelen van de applicatie te navigeren.
  • Zorg dat het ontwerp van de applicatie aansluit op de behoefte van de toekomstige gebruiker. Een goed UX & UI design is daarom onmisbaar.

De digitale oplossing bouwen

Let’s meet Requirements gathering Clickable demo - prototyping Delivery MVP DevOps Feasibility check Agile Development - building MVP LEES VERDER

De digitale oplossing bouwen

LEES VERDER

Let’s meet Requirements gathering Feasibility check Clickable demo prototyping Agile Development - building MVP Oplevering MVP DevOps

Webapplicatie ontwikkelaar HybrIT

Wil je graag een maatwerk webapplicatie, een klantenportal of een online platform bouwen? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan zit je bij HybrIT goed. Als webapplicatie ontwikkelaar beschikken we over de expertise en ervaring die nodig is om de webapplicatie te maken die jouw business naar het volgende niveau tilt. Bovendien zorgen we er ook altijd voor dat die nieuwe oplossing probleemloos integreert met al je andere systemen en programma’s. 

Meer weten? Bel of mail ons. We komen graag met je in contact!

Ons werk

Benieuwd naar webapplicaties die wij gebouwd hebben?

2023-08-09T13:54:08+02:00

BouwKennis

Klanten kunnen interactieve rapportages inzien (en direct aankopen) door in te loggen op hun eigen omgeving binnen het klantenportal van BouwKennis. Daarnaast zijn er geen handmatige acties meer nodig door de backoffice om rapportages te genereren.